Geschiedenis

Het ontstaan van Dance 4 MS:

Je kent het wel: je bent 22 jaar en je wilt wat! Je wilt wat doen met je leven, je inzetten voor een betere wereld!

Nou, zo was ik ook. Ik studeerde in Groningen, woonde op kamers en gaf danslessen in Hoogkerk.
Mijn moeder had 5 jaar eerder de diagnose Multiples Sclerose gekregen en ik wist niet echt wat ik daar mee moest.
Het is een ziekte waar nog geen genezing voor is, maar dat wel voorkomt bij 1 op de 1000 inwoners in Nederland.
Ik vond dat daar wat aan gedaan moest worden! Geld voor onderzoek en voor een beter leven voor de mensen met MS.

Nou liep ik al een aantal jaren collecte voor het MS Fonds. Toch voelt dat een beetje als ‘leuren langs de deuren’, en dat stond mij tegen. Daarnaast liep ik in mijn laatste jaar door de stromende regen, daar werd ik ook niet echt blij van!

Maar wat dan? Ik wilde iets doen waar iedereen blij van zou worden!
Tijdens 1 van mijn danslessen met van die lieve dansende meisjes kwam ik op het idee: een dansshow!
Ouders willen altijd wel betalen om hun eigen kind te zien optreden. En als ik het nou deed in de uren dat ik normaal les gaf, kostte ons dat verder niks aan zaalhuur! Kinderen blij, ouders blij, vereniging blij én geld voor MS! En ik ook blij natuurlijk, natuurlijk kostte het wel wat extra werk, maar het is veel leuker werk dan collecteren! Om iets meer geld in het laatje te krijgen organiseerde ik bij de dansshow een kleine loterij. Op mijn fiets door Hoogkerk langs alle kleine winkeltjes voor gesponsorde prijsjes. Tot mijn verbazing wilden heel veel winkeliers meedoen en gaven mij allerlei leuke prijzen! De eerste editie was een daverend succes en haalde wel € 236,06 op! Veel meer dan na een hele week door de regen collecteren. En wat waren alle betrokkenen enthousiast, het was voor mij duidelijk: het evenement Dance 4 MS was geboren, en er zouden nog meer edities volgen!!
  

 

De 2 jaren volgend op de eerste editie spraken voor zich. In deze 2 jaren werden ook de dansgroepen die ik lesgaf uit Groningen erbij betrokken en kwam er een klein team van vrijwilligers mij helpen bij de organisatie. Deze bestonden onder andere uit het buurtsportteam Vinkhuizen waar ik vanuit mijn opleiding aan de ALO bij zat. Ik kon het evenement op deze manier mooi gebruiken om  opdrachten omtrent evenementen af te ronden. 2 vliegen in 1 klap! In 2012 heeft het evenement zelfs op 2 dagen en 2 locaties plaatsgevonden. 1 in Hoogkerk en 1 in Groningen.

Na 3 jaar Dance 4 MS verhuisde ik terug naar Nijverdal. Ik wilde het evenement graag voortzetten en kreeg hiervoor alle ruimte bij gymvereniging DOS Rijssen. Ik werkte daar als buurtsportcoach en mocht deze uren inzetten voor het organiseren van het evenement. Hoe geweldig is dat!!!
Camping ’t Mölke wilde graag meewerken en stelde hun gehele locatie ter beschikking. In dit jaar heb ik voor het eerst andere verenigingen uit de omgeving uitgenodigd om mee te komen doen. Zo konden we er een groter evenement van maken. Daarnaast waren er dansworkshops en werd er de veiling opgestart. Het was die dag in 2013 geweldig weer! We haalden het dubbele bedrag van het jaar daarvoor en iedereen was enthousiast. In dat jaar kwamen er al zo’n 15 vrijwilligers helpen om alles op rolletjes te laten lopen, vooral meiden/dames die ik zelf danslessen gaf en graag wilden helpen en natuurlijk mn lieve (schoon)familieleden.

 

Een tafel vol vrijwilligers!!
Allemaal toppers 😀 😀 😀 😀 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 5e editie was weer op ’t Mölke. Een geweldige buitenlocatie waar de dansers dit jaar buiten zouden gaan optreden. Helaas liep dat even anders. Het heeft bijna de hele dag geregend en de dansoptredens werden verplaatst naar de tent. Er stonden leuke kraampjes buiten van o.a. Blitzz4Kidzz en nog een ander kraampje. Dit ‘andere kraampje’ vond de opkomst bedroevend en is zonder het te melden vertrokken. Ja, ik snap ook wel dat het niet ‘je van het’ is, maar het is voor het goede doel, dan ga je toch niet zomaar weg!! Gelukkig hebben alle andere vrijwilligers, dansers, kraampjes en bezoekers er het beste van proberen te maken en wonder boven wonder was de opbrengst € 400,- hoger dan het jaar ervoor. Dit kwam door de superitems die we van alle sponsoren hadden ontvangen en die door de loterij en veiling veel geld op hadden gebracht! Toch vonden we met z’n allen dit een minder geslaagde editie. Het weer kunnen we niet voorspellen en dat is toch wel erg lastig met deze buitenlocatie.

Optreden in de tent!

Het 6e jaar hebben we afscheid genomen van ’t Mölke, wat we heel jammer vonden maar we moesten echt een keuze maken! Doordat ik eerder gewerkt heb bij Lucky heb ik hier contact gekregen en ze stonden er helemaal voor open om Dance 4 MS in Lucky te houden. Wat een professionele metamorfose heeft het evenement hierdoor doorstaan. Ja, het podium is best klein, maar voor de rest is het GE-WEL-DIG! Professioneel licht, geluid en video, allemaal vrijwillig uitgevoerd door professionele mensen die normaal ook bij Lucky werken. Drankjes bij de bar, snacks uit de cafetaria, van alles wat verkocht wordt, mag Dance 4 MS bijna alles houden! Ik kreeg alle openheid om het te organiseren hoe ik het wilde. De uitslag van die editie was ook verbazingwekkend. Meer dan het dubbele dan het jaar daarvoor, van € 2000,- naar € 4200,-, wat een emotioneel moment was dat!! En nog steeds worden alle betrokkenen er blij van! De dansers stralen op het podium, de trotse ouders die komen kijken en alle vrijwilligers die het leuk vinden om zich op deze manier in te kunnen zetten voor het goede doel.

 

 

 

Wat een gave tussenstand!! We gingen uit ons dak 😀 😀 🙂 🙂

 

 

 

 

Het 7e jaar was wederom in Lucky en weer een groot succes! Dansgroepen uit heel Overijssel wilden mee komen doen en in de laatste weken voor het evenement konden groepen zich niet meer aanmelden want we zaten helemaal VOL!! Het doel van € 5000,- was behoorlijk ambitieus en tot het einde was het spannend of we het wel zouden gaan halen. Stiekem werd er achter de schermen met de eigenaar van Lucky gebeld (die in het buitenland op vakantie was) om het tekortkomende bedrag aan te vullen, zodat we het wel zouden halen. Op het podium werd het bedrag bekend gemaakt, we hadden het net gehaald met € 5017,-. En toen kwam een bijzonder telefoontje uit het buitenland: Lucky vulde dit bedrag aan tot € 5250,- zodat we het dik hadden gehaald, wat een bijzonder moment was dat! Lucky doet al zo veel voor dit evenement en dan ook nog deze extra bijdrage!
Er kwam in de week na het evenement nog wel een kleine domper. De veiling bleek niet helemaal goed te zijn gegaan. Mensen die via de website hadden geboden kregen mailtjes dat ze hadden gewonnen, terwijl er op Facebook nog overheen geboden was en vice versa. Gelukkig snapten de meeste mensen dat wij alles organiseren met vrijwilligers en wij ons uiterste best doen om alles goed te organiseren. Helaas waren er ook een paar mensen die heel erg moeilijk gingen doen, dat is toch altijd jammer en voelt niet echt lekker.

 

 

De confetti knalt bij het behalen
van ons mooie doel van € 5000,-

 

 

 

 

 

Het 8e jaar, daar zijn we dan! Het doel staat op € 6000,-  , maar hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Aanmeldingen van dansgroepen komen alweer uit heel Overijssel en soms zelfs daarbuiten al binnen! De eerste vaste sponsoren hebben zich alweer gemeld en geven weer gul (zie kopje sponsoren voor het overzicht). Nieuw dit jaar zijn de workshops die overdag worden georganiseerd door Lody Pluimers van Dansstudio Dynamiek. We hopen dat we hier een mooi extra bedrag mee weten op te halen. Daarnaast gaat de veiling dit jaar alleen via de website en sluit deze 2 dagen voor het evenement. Zo kunnen we het financiële gedeelte hiervan nog op tijd regelen en kunnen de mensen de producten op de avond zelf afhalen! Inmiddels staat de teller al op 30 vrijwilligers en dit zal nog wel gaan oplopen tot zo’n 50-60 vrijwilligers. Zij helpen niet alleen op de dag zelf, maar halen bijvoorbeeld ook prijzen op bij de sponsoren. Wat geweldig dat we dit met z’n allen kunnen doen!
En wat ben ik trots op hoe Dance 4 MS is gegroeid tot een evenement waar dansers graag aan mee willen doen en waar het publiek graag naartoe wil komen om te genieten van de shows. We gaan er dit jaar weer een top-jaar van maken. En natuurlijk hopen we de € 6000,- aan te tikken 😀

Liefs Lotte

Jaar: Locatie: Opbrengst:
2010 Hoogkerk – Vensterschool Hoogkerk € 236,06
2011 Hoogkerk – Vensterschool Hoogkerk € 358,20
2012 Groningen – Vensterschool Vinkhuizen € 800,00
2013 Rijssen – Camping ’t Mölke € 1600,-
2014 Rijssen – Camping ’t Mölke € 2000,-
2015 Rijssen – Discotheek Lucky € 4200,-
2016 Rijssen – Discotheek Lucky € 5250,-
2017 Rijssen – Discotheek Lucky € 6300,-